§1:
Foreningens navn: Hadsten Lystfiskeriforening.
Foreningens adresse: Foreningen er hjemmehørende i Favrskov Kommune. Foreningens adresse er formandens.
Foreningen er stiftet: 11. januar 1921.
§2:
Det er foreningens formål gennem leje, køb eller anden erhvervelse at skaffe medlemmerne adgang til at udøve sportsfiskeri og at ophjælpe og pleje fiskebestanden i foreningens vande.
Det er desuden foreningens formål at virke for udbredelse af almindelig sportsfiskerkultur.
§3:
Foreningen er medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund (DSF.)
§4:
Enhver der vil overholde foreningens love kan optages som medlem.
Medlemmer kan optages med (A-medlemmer) eller uden (B-medlemmer) ret til fiskeri i foreningens lejede fiskevande. Skift fra A- til B-medlemskab eller omvendt skal meddeles foreningen senest 1. januar.
Junior: Til og med det år, hvor man fylder 16 år.
Ungdom: Fra og med det år, hvor man fylder 17 år til og med det år, hvor man fylder 24 år.
Senior: Fra og med det år, hvor man fylder 25 år.
Familier: Der kan tegnes et samlet medlemskab for en familie. Medlemskabet dækker ægtefæller/samlevende samt hjemmeboende børn indtil det år, hvor de fylder 25 år.
Betalingsfrist for kontingentet er 3 uger fra indmeldelse eller ved fornyelse 1. februar. Er kontingentet ikke betalt ved fristens udløb betragtes medlemskabet som ophørt, og medlemmet afmeldes hos DSF.
Det er bestyrelsens afgørelse, om et medlem skal udelukkes eller kan genoptages efter at have været udelukket.
Medlemmer kan frit medtage børn til og med 12 år til fiskeri. Børns deltagelse i juniorafdelingen kræver dog medlemskab af foreningen.
§5:
Bestyrelsen kan med generalforsamlingens godkendelse indgå samarbejdsaftaler med andre foreninger. Samarbejdsaftalerne må ikke være i modstrid med foreningens eller Danmarks Sportsfiskerforbunds love.
§6:
Ved foreningens vande og på fisketure skal medlemmer og gæster færdes diskret og sømmeligt, samt udvise høflig og hensynsfuld optræden over for lodsejere og fiskekammerater.
Bestyrelsen fastsætter i øvrigt retningslinier for medlemmernes adfærd ved fiskevandet, som er optrykt i foreningens kortmappe.
Tilsynet med fiskeriet i foreningens vande påhviler fiskeriopsynsmændene. Medlemmer og gæster skal altid ubetinget efterkomme fiskeriopsynsmændenes påbud og anvisninger.
Observerer en fiskende forurening eller andet uregelmæssigt ved foreningens vande, skal dette straks indberettes til bestyrelsen.
Medlemmer må ikke uden bestyrelsens samtykke leje fiskeret, der tilhører eller har tilhørt foreningen eller anden forening under Danmarks Sportsfiskerforbund.
Medlemmer er pligtige til at kende fredningstider og mindstemål, samt regler om fangstbegrænsning.
Medlemmer er pligtige til at indberette fangster i foreningens fiskevande. Det samme gælder medlemmer af foreninger, hvor der er aftalt medfiskeret i foreningens fiskevande, dagkortløsere, samt fiskere med gæstekort eller lodsejerkort.
Bestyrelsen fastsætter nærmere regler for fangstrapporteringen, herunder en eventuel tidsfrist.
Generalforsamlingen kan vedtage, at foreningen skal opkræve et gebyr for manglende rapportering.
§7:
Medlemmer får ved indmeldelsen en kortmappe og et sæt vedtægter. Medlemmerne er via foreningens tilslutning også medlem af forbundet. Medlemskort fremsendes fra Danmarks Sportsfiskerforbund. Indtil det endelige medlemskort er modtaget medbringes bevis for betaling af kontingent under fiskeri i foreningens fiskevande.
Medlemskortet skal bæres synligt under fiskeri i foreningens fiskevande.
Ethvert medlem har ret til, mod køb af gæstekort, at tage en gæst med på fiskeri i foreningens vande. Gæst og vært skal dog fiske sammen.
Foreningen har en kollektiv ansvarsforsikring gennem medlemskab af Danmarks Sportsfiskerforbund. Forsikringen dækker tingskader forvoldt over for udenforstående (ikke-medlemmer) og personskader forvoldt mod andre medlemmer.
Foreningen har desuden en arbejdsskadeforsikring gennem Danmarks Sportsfiskerforbund, som dækker arbejdsskader opstået under udførelse af arbejde for foreningen.
§8:
Foreningens højeste myndighed er generalforsamlingen.
Dato og sted for afholdelse af generalforsamlingen bekendtgøres skriftligt overfor medlemmerne pr. brev, eventuelt som elektronisk post eller udsendt nyhedsbrev, med mindst 28 dages varsel.
Den ordinære generalforsamling afholdes hvert år i marts eller april måned.
Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal skriftligt være formanden i hænde senest 14 dage før generalforsamlingen.
DAGSORDEN.
- Valg af dirigent.
- Beretning ved formanden.
- Kassererens aflæggelse af det reviderede og omdelte regnskab.
- Beretning fra stående udvalg og ekstern mødevirksomhed.
- Behandling af indkomne forslag.
- Fremlæggelse og drøftelse af hovedlinierne for foreningens virke det kommende år.
- Bestyrelsens forslag til fastsættelse af det kommende års kontingent.
- Valg til bestyrelse og suppleant.
- Valg af revisor og revisorsuppleant.
- Øvrige valg
- Eventuelt.
Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen bestemmer det, eller når mindst 25 af foreningens stemmeberettigede medlemmer skriftlig begærer det over for formanden med angivelse af dagsorden.
Enhver generalforsamling er beslutningsdygtig, uanset det fremmødte antal.
Ved beslutninger omhandlende foreningens lejede fiskevande har B-medlemmer taleret, men ikke stemmeret.
Alle afgørelser træffes ved simpel stemmeflertal, enten ved håndsoprækning eller, når et medlem kræver det, skriftlig afstemning.
Beslutninger om lovændring kræver dog at 2/3 af de fremmødte medlemmer stemmer for forslaget og skal endvidere bekræftes på en efterfølgende generalforsamling.
Under enhver generalforsamling tager bestyrelsens sekretær et referat. Referatet forelægges efterfølgende dirigenten, som ved sin underskrift bekræfter, at referatet er korrekt. Referatet godkendes af bestyrelsen når det er underskrevet af dirigenten.
§9:
Bestyrelsen består af 5-7 medlemmer, endvidere vælges 1-2 suppleanter, 2 revisorer og en revisorsuppleant.
Ved generalforsamling afgår på skift 3-4 og 2-3 medlemmer, 1 revisor og alle suppleanter.
Bestyrelsen konstituerer sig selv efter generalforsamlingen.
Bestyrelsen kan nedsætte udvalg og arbejdsgrupper med inddragelse af medlemmer i hele medlemskredsen
Genvalg kan finde sted.
Formand og kasserer afgår skiftevis af hensyn til kontinuiteten.
§10:
Bestyrelsen tegner foreningen og disponerer over foreningens midler i dennes interesse og under ansvar over for generalforsamlingen.
Regnskabsåret løber fra 1. januar til 31. december.
Der skal føres kassebog, statusoversigt og medlemskartotek. Regnskabet skal være revideret og underskrevet af revisorerne forinden forelæggelse på generalforsamlingen.
§11:
Kontingent for medlemskategori fastsættes af generalforsamlingen.
Generalforsamlingen kan vedtage et reduceret kontingent for seniormedlemmer fra og med det år, medlemmet opnår folkepension.
Bestyrelsen bemyndiges i øvrigt til at iværksætte hvervetilbud, når det skønnes formålstjenligt af hensyn til foreningens tarv.
Bestyrelsen fastsætter priser på fiskekort for ikke-medlemmer, herunder gæstekort.
Bestyrelsen fastsætter størrelsen af evt. indmeldelsesgebyr.
§12:
Foreningens opløsning kan kun finde sted, når 2 på hinanden følgende generalforsamlinger med mindst 8 dages mellemrum og begge med 3/4 majoritet stemmer for opløsningen.
Et eventuelt overskud ved foreningens ophør overgår til lystfiskeraktiviteter ved Lilleåen, eller til juniorarbejde under Danmarks Sportsfiskerforbund.
Vedtaget på generalforsamling 23. april 2019.